Toughbook la bloggeri – din Romania pana in Germania, Austria, Sahara si Siberia

In urma cu ceva ani, in 2008 mai exact, am initiat cu sprijinul Panasonic Romania o campanie de lobby online pentru gama de produse Toughbook. Cei trei bloggeri care s-au implicat in promovarea si testarea produselor Toughbook au fost: Cabral, Vali Petcu si Victor Kapra, carora tin sa le multumesc inca o data pe aceasta cale pentru participare. Laptop-urile au fost testate in Romania, Germania, Austria, Sahara/Tunisia si… Siberia. 🙂 In cele ce urmeaza, va invit sa parcurgem impreuna cele mai importante momente ale acestei aventuri:

Cabral

A testat un Toughbook CF-19 in peregrinarile sale prin Tunisia. Cand scriu „testat”, o fac si o gandesc la propriu: echipamentul a avut parte de cele mai dure tratamente: de la temperaturile extreme ale nisipului Saharei pana la dusuri, cazaturi si submersiuni intamplatoare. 🙂

Din Sahara am pus cateva poze, totul a fost bine pana cand a inceput furtuna de nisip. L-am pornit, am facut cateva poze, m-am bagat in masina si am descarcat pozele si apoi m-am mai fatait cu el de colo-colo (alte poze). Nisip din ala fin la greu, temperaturi de 55 de grade, sus pe camila – jos de pe camila, ce sa mai… jihad! Cand am ajuns la hotel nu mai mergea nici o tasta, ecranul nu se mai rotea, ce sa mai… era plind de nisip… decedat. Daca Alex mi-a spus ca n-are moarte am zis “Ce-o fi o fi!” si… l-am bagat in dus! L-am perpelit pe toate partile, i-am dat cu jetul de apa pe toate partile, l-am sters fugar cu prosopul si… l-am pornit. A mers ca nou, nu mai avea fir de nisip pe nicaieri, apa nu-l afectase cu nimic… de nota 10!

Faza cu piscina a fost ceva mai agitata… eram pe marginea piscinei si scriam un articol, l-am pus pe marginea mesei si cand m-am intors i-am administrat un cot… a zburat fix in piscina…

Scoate telefonul din buzunar, da ceasul jos, arunca pantalonii si tricoul de pe tine si… au pornit si artezienele! Pana la urma am sarit in piscina si dupa putin orbecaiala l-am scos de urechi… cand am iesit toata lumea (colegii) era pe mal si radeau de le crapau burtile… Cand au auzit ca asta mic si dur canta in continuare fara nici o jena, si au vazut si documentul de word deschis… l-au mai aruncat o data. De data asta l-au recuperat ei si la fel… mergea fara probleme.

Va puteti delecta cu intreaga poveste aici. Citit si comentariile – sunt savuroase!

Vali Petcu

A petrecut o luna in tovarasia sincera a unui Toughbook CF-W7, seria Executive (echivalenta cu seriile business ale altor producatori). In acea perioada, Vali testa si un Volvo C30 cu care a calatorit timp de trei spatamani prin Germania si Austria. W7 a luat si el parte la calatorie.

După o lună, parcă nu aş vrea să mă mai despart de el. O să însirui bune şi rele, amestecate:

  • […]
  • am ales un model relativ ieftin (care costă doar 1.800€). aveau tot felul de minuni, care aratau că puteau rezista la trecerea tancului, cu touchscreen and stuff, dar eu am ales să fie mai usor (1.4Kg) şi mai puţin dotat.
  • Alex de la Scop mi-a sugerat să fac o comparaţie între el şi C30, amândouă lucruri durabile. Ce să facem, ce să facem, hai să dăm cu maşina peste el! M-am oprit în ultima clipă, dupa ce m-am lasat un pic pe el. O fi el rezistent, dar nici chiar aşa.
  • totuşi, la shootingul Biz m-am suit pe el vreo 5 minute. încă mai merge. sper.
  • nu îmi place tastatura, are unele butoane utile lipsă, cum ar fi page up/page down.
  • bateria ţine destul de mult, în comparaţie cu dimensiunile. 4 ore. ce nu înţeleg, totuşi, nici la ei, este de ce naiba au făcut transformatorul ăla la jumătatea cablului. Come on, e la mintea cocoşului, puneţi-l lângă unul din capete, de preferat lângă ăla de îl bagi în priză! Şi de ce atât de scurt cablul?

Dacă preţul n-ar fi atât de prohibitiv…

Link pe zoso.ro.

Victor Kapra

Victor a primit tot un Toughbook din seria Executive si anume T7, ultraportabilul cu ecran tactil.

pe scurt: modelul Panasonic Toughbook CH-T7 este superrezistent la socuri, apa, variatii de temperatura. are ecran tactil, iar bateria tine peste medie (pana la 9 ore).

am turnat de cateva ori apa pe tastatura si functioneaza inca, asa cum puteti vedea in filmuletul de mai sus (scuze pentru zgomotul de fond – uitasem sa opresc aerul conditionat – si pentru calitate – l-am facut la repezeala in 15 minute cu tot cu montaj, cu ajutorul unui coleg).

Ulterior, Victor a considerat ca n-ar fi rau ca micutul T7 sa dea o raita prin Siberia:

exemplarul de toughbook panasonic primit in teste de la scop computers a rezistat la toate caznele la care l-am supus. asa ca l-am trimis intr-o noua proba de rezistenta: in exil in siberia.

Link-uri: 1, 2 si 3.