Panasonic Eluga – un smartphone rezistent

Panasonic a anuntat recent disponibilitatea incepand cu luna Aprilie pe piata europeana a primului* sau terminal smartphone botezat ELUGA. Spun botezat si bine spun pentru ca „utilajul” este rezistent la imersiuni acvatice de pana la 1,5 metri (IP 57). Evident, praful a fost lasat si el pe-afara, producatorul nelasandu-i nicio „sansa” de a perturba buna functionare a telefonului (e logic – daca apa nu patrunde, cu atat mai putin o va face praful).

Alte caracteristici demne de a fi amintite aici sunt greutatea de numai 130 grame si grosimea de doar 7,8 mm. Display-ul full-touch qHD cu diagonala de 4,3″ afiseaza operatorului un Android Gingerbread (upgradabil la versiunea 4) vivace motorizat de un procesor dual-core TI de 1GHz, sustinut de 1 GB RAM si alti 8 GB pentru stocarea de zi-cu-zi. Sa nu uitam nici de NFC, camera de 8 MP cu autofocus sau acumulatorul de 1.150 mAh (240 ore in convorbire)! Mai multe detalii tehnice excelent ilustrate gasiti e pagina dedicata a produsului.

Apeland la experianta dobandita cu notebook-urile Toughbook, dupa lansarile de camere foto / video imersibile & dust proof si Toughpad – tableta rezistenta, Panasonic isi completeaza cu acest smartphone lista domeniilor in care este prezent cu echipamente „greu de ucis”. Si bine o face! 🙂

(*) Spre deosebire de piata japoneza unde Panasonic este unul dintre principalii jucatori din telecom, piata europeana „cunoaste” acest brand mai ales pentru electronicele sale din gama home entertaining, Hi-Fi si electrocasnice.